Smutskastning på hög nivå. Håkan Juholt, utmanaren.

Vad är dessa krig värda?

Att ha läst boken Håkan Juholt utmanaren. Mina funderingar.

 

Stockholmsfa(s)oner – nej tror inte på detta, men vilka är det som (s)tyr  S-partiet egentligen?

Enligt boken finns en inre krets, en stockholmselit.  – Det finns säkert  i andra kommuner också.  Jag tror det är mångt och mycket  som styr och att politiker håller varandra om ryggen är ingen ny förteelse. Att människor grupperar sig är inget nytt fenomen, men det kan inte bara vara en massa sådana här olyckliga omständigheter som gjorde att vår partiledare tvingades avgå eller men vilka intressen är det då som ligger bakom det som hände?

Det  boken handlar om är Håkan Juholts familj, uppväxt, politiska karriär osv. Hinner komma till mitten i boken innan boken handlar om den fria jaktsäsongen på levande människobyte av Håkan Juholt. Det var en legitimerad storviltsjakt dygnet runt på Håkan som person och hans familj.

Personligen tyckte jag det var osmakligt att ingen annan lyckades komma fram och försvara Håkan för alla lögner när denne drabbades,  får man verkligen göra så här. Media var som gamar.

Det var inte Håkans fel utan det var laget  runt honom, men vi vanliga  förstod inte detta och inte Håkan heller och vad skulle vi ha kunnat gjort mot S-etablissemanget i Stockholm där S-makten med all tydlighet verkade utgå.

Det verkar som (m)aktgalna socialdemokrater på hög nivå tog över partiet, men flera har nu lämnat sina poster. Läs själva boken de sista  kapitlen. Rättvisa skipas till slut men de kom lindrigt undan i jämförelse med Juholt.

Jag har nu läst boken som jag borde ha gjort mycket tidigare men trodde väl inte det var så illa i rörelsen för det har ju alltid varit en maktkamp mellan olika falanger men så öppet och så illa som de uttalande vi fått se via media, sådana företrädare som man satt sin tilltro till.

Vi vanliga medlemmar är inte så dumma och det kommer en partikongress 2013 och då hoppas jag att vi kommer att få se ett annat system om hur vi väljer våra företrädare och hur vi mangrant  (s)täller upp bakom dem vi väljer. Så här vinner vi absolut inga val.

ENADE VI STÅ, (S)ÖNDRADE VI FALLA.

Håkan Juholt utmanaren, vad var det som hände? Ja vad var det som hände?

Fredrik Loberg som skrivit boken känner jag inte till sedan tidigare. Någon gnällbok var det då inte, precis som om Håkans Juholts politiska resor då politik diskuterades. det var ingen förlåt resa alls som media sade.  Med facit i hand så hade han behövt stanna i Stockholm och byggt upp ett eget starkt lag något som han också senare själv förstod men dock för sent. Det var vissa av dessa partikamrater som gav brasved till media, men vem hade kunnat tro detta om (s)ina egna partikamrater.

Politiken är grym men så grym trodde inte ens jag när jag själv fick se vissa inslag ifrån TV varför säger de inget de andra men det förstår man ju nu.

På sidan 168 beskriver Håkan hur olika begrepp växte fram.  Detta var Håkan ute i landet och många gräsrötter och sympatisörer om ”social demokrat” kände en tilltro till det socialdemokratiska partiet igen och började känna igen sig i frågorna.

Att man kan lyckas ekonomiskt utan att man förbrukar, sliter ut människor = ”En tillväxt förankrad i mänskliga värderingar”.  En långsiktig strategi för satsningar på till exempel bostäder, infrastruktur,  barnomsorg, och äldreomsorg =”social investeringspolitik” . Satsningar på utbildning, att det ska vara en drivkraft för tillväxt ”kunskapsbaserad ekonomi” mycket av detta står i boken. Detta var det Håkan gjorde ute i landet talade med folk.

Jag var själv och lyssnade på honom i Skövde och fick en stark känsla om var jag hörde hemma. Efter att ha i åratal känt en tvekan på socialdemokratin, om de verkligen gick rätt väg. Det  fanns inte något annat bättre politiskt alternativ att rösta på och för att jag är kommen ur en aktiv socialdemokratisk familj i grund och botten så tycker jag att den politiska agendan inte känts som det jag fått lära mig och har haft svårt att försvara den S-styrda politiken i många fall.

Jag hymlar inte med att partiet har gått mer åt mitten men med Håkan Juholt kändes politiken på rätt väg igen.

Det enda positiva med en alliansledd regering var att så här vill inte jag ha det men har förtått att många socialdemokrater i mitten inte haft någon direkt att invända.

Personligen har jag saknat en ordentlig motpart men sedan kom Håkan och vi var många som blev glada för detta, men vad hände? När det började pratas politik igen ute bland folk att det var stor skillnad på socialdemokratisk och alliansledd politik. Att socialdemokraterna borde gå mer åt vänster verkade det  vara kört för just Håkan.

Trots att han ledde ett parti som befann sig i opposition och inte behövde försvara beslut som berörde nationen skrevs det enligt medieanalysföretaget Cisions 16 259 artiklar om Håkan Juholt i svenska medier på internet mellan 1 Oktober 2011 och den 21 januari 2012. Det innebar 68 procent fler än om statsminister Fredrik Reinfeldt. Håkan Juholt hade en kraft (s)ynd att våra egna så kallade (s)vek Håkan.

Han skulle varit kvar i Stockholm och byggt ett (s)tarkt stöd. De närmaste som fällde honom. (S)ådant här får inte hända. Jag är (s)å ledsen för Håkan Juholt skull men för partiet(s)  så må(s)te vi gå vidare som också Håkan insåg. För det socialdemokratiska partiets skull.

Kanske det var det bästa för Håkan själv och hans familj att han avgick som partiledare för eget väl och ve. Ingen skall behöva ta emot så mycket ifrån sina egna som Håkan fick göra.

Hoppas (S)tefan får det lättare och att Håkan kan glömma och förlåta det som vissa inom socialdemokratin gjorde mot honom för medlemmarna i det socialdemokratiska partiet älskar honom för den politiken han står för.

Sid 224 i boken. Ett av Håkan Juholts tal.

Det finns ju en idé om att många människor trott att man kan få både stora skattesänkningar och allt det andra som skattepengar skulle ha använts till.

Nu har det sänkts skatter i vårt land med 120 miljarder. Det är ett enormt experiment. Det har vi inte gjort tidigare. Personal inom vård och omsorg går på knäna. Vårdskandalerna avlöser varandra. Arbetslösa och sjuka tvingas till fattigdom, för tryghetssystemen är sönderslagna.

Du får höra att antalet lärare inte spelar någon roll när det handlar om skolresultat. Alltså, det är ett helt annat samhälle som har byggs upp, och vi får tala om för medborgarna att man kan inte både få stora skattesänkningar och sedan  bra äldreomsorg till mamma och pappa, bra skola till våra barn, bra förskola till våra små barn, utbyggda vägar, järnvägar, bostäder och trygghetssystem, utan nu har vi valt den här linjen.

Och jag tror inte att det långsiktigt kommer vara hållbart, därför det är ju lite grann som att spela rysk roulette. Det finns självklart de som kommer kunna  gå hela livet och vinna på alliansens politik. Håller man sig frisk, behåller man sitt jobb, föräldrarna inte behöver äldreomsorg, barnen inte behöver barnomsorg och barnen är väldigt, väldigt studiebegåvade så man inte behöver extra lärartjänster, man behöver ingen fritidsgård, man behöver inte besöka något bibliotek – ja det är klart att då kan man ta sig igenom hela livet som en vinnare. Efter åtta år med borgerlig politik kommer fler känna att NEJ VI FICK INTE BÅDE OCH. ”

Inte undra på att vissa blev rädda för folkkäre Håkan Juholt och gjorde allt för att   (s)ätta käppar i hjulet för honom. V i (S) hade äntligen fått en riktig SOCIALDEMOKRAT främst i ledet igen som vågade visa mänsklighet och inte vara den grå robot som många politiker idag är, förståeligt med facit i hand. Säg inget för då har du inget sagt, som det att han sade att sverigedemokraterna hade varit med, men det var  ju SD i  flesta av Alliansens frågor, men inte just i denna frågan för då hade de inte kommit in. Okey det var en liten miss som för Håkan del blev en jättestormiss men vad har inte andra sagt i jämförelse.

Nu är detta gjort och jag hoppas att rättvisan kommer ikapp och hoppas att nuvarande partiledare Stefan Löfven inte utsätts för samma interna smutskastning utan behandlas med den respekt som inte Håkan fick.

Är det så här vi skall lära våra barn om politik att den är smutsig trodde att vi inom socialdemokratin var ett snäpp bättre.  Väldigt besviken på dessa våra företrädare inom Socialdemokraterna på högre nivå. Ägna er istället åt att vinna 2014 års val för det gjorde Håkan, han var ute bland oss socialdemokratiska medlemmar det är mer än man kan säga om de andra.

Lämna en kommentar